NSF H1 smeermiddelen

NSF H1 smeermiddelen zijn gecertificeerde smeermiddelen die toegepast mogen worden in omgevingen waar incidenteel contact met levensmiddelen mogelijk is. NSF H1 smeermiddelen worden ook wel voedselveilige- of foodgrade smeermiddelen genoemd en voldoen aan de strengen eisen in de voedingsmiddelenindustrie. Meer weten over NSF H1 smeermiddelen? Je leest het op deze pagina!

Meer dan 1000+ bedrijven gingen u voor

FenS -

Schmiermittel, die 3-mal so lange halten

Poppies strebt an, bei seinen jährlich stattfindenden lebensmittelechten Audits die höchste erreichbare Punktzahl zu erreichen. Wir unterstützen Poppies dabei, indem wir sicherstellen, dass alle Produkte NSF H1 zugelassen sind und dass alle Dokumentationen immer auf dem neuesten Stand sind. Früher ersetzte Poppies das Öl jedes Jahr, jetzt kann das Öl von FenS bereits im 3. Jahr verwendet werden.

Projekt ansehen
Verschiedene Kunden

Alles wat je moet weten over NSF H1

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit in de voedingsindustrie, ook als het om smeermiddelen gaat. Om jou te helpen de veiligheid te waarborgen bieden wij NSF H1 smeermiddelen aan. Maar wat is NSF H1 nou eigenlijk? Of wat is het verschil tussen voedselveilig en NSF H1? Je leest hier alles over NSF H1 smeermiddelen en bekijk ons assortiment NSF H1 smeermiddelen!

Maar wat is NSF H1?

NSF H1 is een registratie die aangeeft in welke mate smeermiddelen in contact mogen komen met levensmiddelen. De NSF H1 registratie staat voor: incidenteel contact tussen de smeermiddelen en levensmiddelen is in beperkte hoeveelheid toegestaan, als onvermijdelijk gevolg van normale werkzaamheden. Smeermiddelen met de registratie NSF H1 worden in de volksmond ook wel voedselveilig- of foodgrade smeermiddelen genoemd. Bij ons vind je een breed assortiment NSF H1 smeermiddelen waarmee je voldoet aan de strenge eisen in de voedingsindustrie.

Naast NSF H1 zijn er nog andere soorten registraties voor smeemiddelen in de voedingsindustrie. Oliën en vetten worden namelijk gecategoriseerd op basis van de kans dat ze in contact komen met levensmiddelen:

  • NSF H1
  • NSF H2
  • NSF H3

NSF H2

NSF H2 is een niet voedselveilig smeermiddel.

Deze smeermiddelen mogen absoluut niet in contact komen met levensmiddelen. Het gebruik van H2 smeermiddelen is alleen toegestaan op plaatsen waar het smeermiddel of het gesmeerde oppervlak niet in contact kan komen met levensmiddelen.

NSF H3

NSF 3H is een voedselveilig lossingsmiddel / smeermiddel.

Deze producten mogen gebruikt worden in het productieproces waarbij direct contact met levensmiddelen is toegestaan. Voedselveilige lossingsmiddelen worden gebruikt om hechting van voedsel aan oppervlakken te voorkomen. Maar je kunt lossingsmiddelen ook gebruiken als smeermiddel omdat de basisoliën van lossingsmiddelen ook kunnen dienen als smeermiddel. Bechem biedt 3H geregistreerde smeermiddelen aan op basis van medische witte olie.

Waar staat NSF voor?

NSF is de naam van een particuliere organisatie die de mate van veiligheid van smeermiddelen controleert en registreert. Het controleren doet NSF in opdracht van een smeermiddelenfabrikant. Naast NSF heb je ook de organisatie 2Probity, die hetzelfde doet als NSF.

NSF H1 smeermiddelen bij FenS

Oliën, vetten en sprays met de NSF H1 registratie, je vindt het allemaal in ons brede assortiment smeermiddelen.

De smeermiddelen breed inzetbaar door de multifunctionele eigenschappen. Hierdoor reduceer je het aantal in gebruik zijnde smeermiddelen tot een minimum. Daarnaast bespaar je kosten in verbruik dankzij de lange standtijd van de smeermiddelen. Bovendien zorgen we voor complete en up-to-date documentatie, waardoor je tijdens een audit alles op orde hebt rond je smeermiddelen.

Als we het over NSF H1 hebben, hebben we het over voedselveilige smeermiddelen. In de voedingsindustrie gelden strenge eisen als het gaat om smeermiddelen. Het waarborgen van de veiligheid is dan ook prioriteit nummer één. Met onze NSF H1 gecertificeerde smeermiddelen voldoe je aan de strenge eisen. Wij helpen je daar graag bij!

Meer informatie?

Neem contact met ons op

NSF H1 - groepsfoto